21 Mart 2017 Salı

Küçük mutluluklar..Lale ile sohbet

Merhaba Sevgili Okur,

Bugün buraya küçük bir anı bırakıp kaçıcağım.
Her gün işten geldiğimde beni kapıda özlemle bekleyen kızıma
'Lalecim, nasılsın?', 'Günün nasıl geçti?' , 'Neler yaptın' 
gibi sorular soruyorum. Bunlara uzun bir süre sadece sarılmakla yanıt verdi.
Sonra 'Annee' , 'Aaa!', 'Aaaa Bak!' lar geldi.
Ardından 'nasılsın' sorusuna 'iyi' demeyi öğrendi.

Ama en son bomba dün (20 Mart 2017) geldi..

Ben yine akşam koşa koşa eve gittim. Kızım beni karşıladı ve ben yine sordum...
Anne Kişisi: Lalecim nasılsın, günün nasıl geçti?
Lale: Çok iyi! Lale Annesi Babası çok özledi..
ve sarılmalar...


Sevgiyle Kalın..

Hanım
 
 

1 Aralık 2016 Perşembe

Lale ile Birlikte Takip Ettiğim Kaynaklar

Merhaba Sevgili Okur, naber? 

Bugün seninle kızım için takibe aldığım, okuduğum, faydalandığım kaynakları listeleyeceğim. 
Bu kaynakları ben normalde yer imi olarak internet tarayıcımda saklıyorum ve organize ediyorum, ihtiyaç duydukça bakıyorum. 
Dedim, madem bunlar benim işime yarıyor,  ben buraya da yazayım; belki bir annenin-babanın işine daha yarar hem de derli toplu dursun.

19 Eylül 2016 Pazartesi

Blockchain'e temelden giriş - 2 (Ethereum'da ne nedir)

Daha önceki yazıda blockchain nedir'i görmüştük. Şimdi temelden chain'i kullanmaya başlayalım. Altyapı olarak Ethereum'u kullanacağız çünkü Ripple paran kadar konuş diyor, Hyperledger production'a uygun değiliz notu barındırıyor, Bitcoin'in tx süreleri çok uzun ve temelde yetersiz, TauChain'se henüz hazır değil. Haydi başlayalım.

9 Eylül 2016 Cuma

Blockchain'e temelden giriş - 1 (Blockchain nedir?)

Bitcoin denilen dijital para birimini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu para biriminin hesaplar arasında %100 güvenilir bir şekilde aktarımını ve hesapların tüm katılımcılar arasında her yerde doğruluğunu kesin olarak teyit edebilen altyapı sistemi temel olarak blockchaindir.

1 Nisan 2016 Cuma

Bebek Alışverişi!!! - İyi ki almışım (vol1)

Merhaba pek sevgili okurum, nasılsın? 

Sana bugün faydalı bir yazı yazmak üzere oturdum bilgisayar başına. Biliyorsun, modern dünyada bebekler dünyaya geldiğinde sadece kendileri gelmiyorlar; öncesinde bir dolu da eşya gönderiyorlar evinize. Bebek odası takımı, beşik, kıyafetler, dönence, bezler, oyuncaklar, bebek arabası, ana kucağı, kanguru/sling, süt sağma cihazı, bebek bakım çantası,  mama sandalyesi, biberon, emzik ve daha şu anda aklıma gelmeyen bir sürü şey...

Bunlardan bir kısmını gerçekten iyi ki almışım. Kullanırken de içimden her seferinde 'iyi ki almışım' diyorum. Bazılarını ise, keşke almasaydım da o parayla 'üf ne biçim şeyler' alırdım diyorum. Çok şükür ki ilk grup daha fazla da pişmanlığım o kadar fazla değil. İkinci grup içinse, ilk defa anne oluyorum o kadar olur diye kendimi avutuyorum arada.. Elden başka bir şey gelmiyor.

16 Ekim 2015 Cuma

Bir doğum hikayesi de bizden gelsin o zaman....

Merhaba Sevgili Okur, naber? 

Sana anlatacaklarım var: Lale dünyaya geldi; hem kendi istediği şekilde hem kendi istediği zamanda, tam da benim istediğim gibi sağlıkla..

17 Temmuz 2015 Cuma

Lale'ye İlk Mektup...

Sevgili Kızım,

Ben bu mektubu sana senin muhtemel doğum gününden 3 gün önce yazıyorum. Muhtemel diyorum çünkü her ne kadar, şu an karnımda durduğun pozisyon sebebiyle doktorumuzla birlikte bir tarihe karar vermiş olsak da, nihai karar tabii ki senin...Senin için bu tarihi seçerken,  hem kendiliğinden gelmen için (normal doğum pozisyonuna girmesen bile) yeterince zaman tanımak, hem sadece sana özel olarak hazırlanmış olan içimdeki yerinden olabildiğince faydalanmanı hem de ikimiz için de gereksiz risk almak istemeyeceğim bir durum olmasını istedim. Bil ki öncesinde gelmek istersen, çok da mutlu oluruz, çünkü seni hem çok merak ediyoruz hem de çok özledik. Sana kavuşmak için günleri, saatleri sayıyoruz...